Adakah anda tergolong dalam kategori berikut?

  • Tiada masa untuk bersenam
  • mempunyai masalah kesihatan
  • mempunyai masalah berat badan
  • kulit bermasalah
  • mengalami tekanan kerja
  • masalah tidur yang tidak lena atau mengalami kesukaran untuk tidur

Bersauna adalah pilihan terbaik untuk anda. Tahukah anda? Dengan bersauna, pelbagai pakej menarik menanti anda. Antaranya :

1.Pakej Kecantikan

Mencantikkan kulit, menanggalkan daki-daki pada celah-celah badan seperti ketiak, paha, tengkuk, jeragat di muka & melancarkan peredaran darah.

2.Pakej Pelangsingan Badan

Mampu membakar lemak (sehingga 600 kalori), sama seperti berjogging sejauh 5 km! Amat berkesan untuk menguruskan badan.

3.Pakej Kesihatan

Mengurangkan demam, selsema, lendir, kahak, alahan hidung, migrain, mengeluarkan toksik, mengurangkan sengal-sengal, sakit sendi, meningkat metabolisma, meningkat pengaliran darah, memcahkan lemak lemak, kolestrol baru dan lama, mengurangkan berlaku penyakit jantung, strok dan darah tinggi, anti penuaan dan masalah tidur.

4.Pakej Lepas Bersalin

-Mengecutkan perut, rahim, paha, menyembuhkan luka-luka dalaman, menjadikan ibu lebih bertenaga & cergas.

Untuk mendapatkan manfaat-manfaat kesihatan seperti di atas, anda perlu membayar keahlian gym yang mahal atau berbelanja besar ke spa-spa kecantikan.

Sauna Di Rumah

Saya perkenalkan produk pilihan sauna2u.com

1. EZY FIR SAUNA

Ezy FIR Sauna menggunakan teknologi Far Infra Red. Ia memancarkan haba melalui 3 panel pemanas di dalamnya. Dengan menggunakan sauna mudah alih, anda boleh menikmati manfaat kesihatan bersauna dengan lebih privacy malah lebih menjimatkan wang anda untuk jangka masa panjang.

Manfaat kesihatan yang boleh diperolehi daripada bersauna akan lebih diperkuatkan lagi apabila menggunakan sauna dengan teknologi infrared ini. Cahaya inframerah tidak dapat dilihat sama seperti cahaya matahari. Sauna ini lebih berkesan dan tidak akan mencapai tahap suhu yang merbahaya kepada pengguna.

Keistimewaan Far Infra Red sauna ini ialah pemanasan haba difokuskan kepada badan pengguna dan bukan udara sekeliling badan. Dengan ini peluh yg terhasil adalah lebih banyak walaupun pada suhu yang lebih rendah. Jadi pengguna dapat menikmati kehangatan sauna dengan lebih relaks.

Berbanding sauna jenis wap, udara sekeliling akan dipanaskan terlebih dahulu untuk menyampaikan haba kepada tubuh pengguna dan menyebabkan pengguna tidak dapat bertahan lama semasa bersauna.

Ezy Far Infrared Sauna mudah dipasang di mana-mana ruang dirumah anda dan amat mudah juga untuk disimpan tanpa mengambil ruang yang besar.

Far Infrared Sauna boleh memberikan banyak faedah kesihatan untuk anda. Terapi sauna ini amat berguna untuk proses detoks dan memperkuatkan imuniti badan kita.

Toksin di dalam badan menggalakkan penyimpanan lemak yang tidak perlu di dalam badan dan boleh menyebabkan pertambahan berat.

Peningkatan suhu badan dapat menghasilkan lebih banyak sel darah putih di dalam badan manusia di mana sel-sel darah putih ini amat berguna untuk menghalang jangkitan dan virus.

FIR Sauna dapat meningkatkan suhu badan serta membesarkan salur darah dan memastikan pengaliran darah yang lancar. Pengaliran darah yang lancar ini dapat membantu mengurangkan rasa sakit-sakit badan.

Selain itu, FIR sauna juga dapat membebaskan hormon yang dapat membantu mengatasi stress dan membantu anda untuk merasa lebih relaks.

FIR Sauna mudah alih adalah pilihan terbaik anda untuk hidup lebih sihat tanpa stress dengan kos yang berbaloi dan efektif.

2. DIVA RELAX STEAM SAUNA

Diva relax steam sauna menggunakan kaedah sauna tradisional iaitu pemanasan melalui wap yang dihasilkan dari periuk sauna. Ianya amat mudah dipasang dan mudah juga disimpan tanpa menggunakan ruang yang besar.

Herba sauna atau pati serai wangi boleh digunakan untuk menambahkan lagi khasiat sauna dengan memasukkan herba atau pati tersebut ke dalam periuk sauna.

Dengan Diva Relax Steam Sauna anda dapat menikmati keenakan aromaterapi secara santai hanya dari rumah.

KHASIAT DAN KELEBIHAN MANDI WAP


Pembersihan terperinci kulit menjadikan kulit lebih menawan, segar, halus dan licin.
Mengurangkan berat badan dengan pembakaran lemak dari luar.
Mengeluarkan toksid dalam badan seperti aluminum, cadmium, lead dan mercury
Mengurangkan kesakitan anggota badan, sakit urat, sendi, sengal sengal tulang dan lain-lain.
Meningkatkan sistem kardiovascular.
Menghilangkan tekanan dan perehatan otot
Melancarkan peredaran darah
Meningkatkan sistem immunisasi badan
Mengurangkan prostrate bengkak pada lelaki
Meningkatkan tahap metabolisma


Sauna menurunkan berat badan

Semasa proses sauna, lemak berlebihan akan diuraikan dan dibawa keluar dari badan bersama toksin yang merbahaya melalui peluh. Rekod menunjukkan bahawa mereka yang bersauna setiap hari mampu menurunkan berat sebanyak 2kg hingga 4kg dalam masa seminggu.

Bersauna selama 30 minit mampu membakar kalori sehingga 900kalori.

Bandingkan dengan anggaran kalori yang terbakar bagi individu yang mempunyai berat 70kg untuk setiap aktiviti yang dilakukan selama 30 minit.

Aktiviti CALORIES BURN-UP
Rowing 600
Berenang 300
Jogging 300
Tennis (fast game) 265
Cycling (10mph) 225
Golf 150
Berjalan (3.5mph) 150
Bowling 120
Lari Marathon 593

Sauna Mengeluarkan Toksin Dari Tubuh

Peluh yang keluar masa didalam sauna bukannya sia-sia. Seperti yang diketahui pori-pori yang membesar dan mengeluarkan peluh itulah yang akan mencantikkan kulit. Tapi di samping itu turut keluar bersama peluh ialah toksin yang ada dalam tubuh. Kesannya kulit akan menjadi cerah dan bersih.

Sauna Menyembuhkan masalah kulit

Panas ruang sauna yang biasa antara 60 darjah celsius hingga 105 darjah celsius akan menyebabkan pembuluh darah melebar dan tekanan darah meningkat. Hasilnya kulit akan menjadi sihat. Selain itu masalah kulit seperti jerawat juga akan dirawat. Sebabnya wap panas sauna akan melembutkan jerawat sekali gus mempercepatkan proses penyembuhannya.

Sauna Meningkatkan Metabolisme

Bagi kesihatan tubuh, sauna akan meningkatkan degupan jantung antara 50 hingga 75 peratus dalam masa 20 minit. Begitu juga dengan kadar metabolisme tubuh, sauna membantu meningkat hingga 20 peratus. Keadaaan ini menyebabkan tubuh dapat membakar kalori lebih banyak dan kesannya bertahan hingga 3 jam emudian.Apabila pembakaran kalori berlaku lebih banyak, maka penurunan berat badan juga berlaku dengan pantas dengan bersauna.

Sauna Membunuh Bakteria Dan Virus

Mandi peluh melalui sauna akan membuat otot-otot tubuh berehat dan membolehkannya melepaskan toksin penyebab rasa letih setelah seharian melakukan aktiviti. Aliran darah yang semakin cepat membantu proses memperbaiki sel-sel otot. Selain itu proses pemanasan suhu tubuh ini juga bermanafaat untuk membunuh sel-sel bakteria serta virus dalam tubuh dan meningkatkan kemampuan tubuh mengeluarkan racun sekali gus meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

Sauna Mengurangkan Stres

Faktor inilah yang menyebabkan ramai yang memilih aktiviti sauna bila berasa stres. Biasanya setelah selesai melakukan sauna, fikiran akan merasa tenang. Stres dan juga kerisauan juga boleh dikurangkan dengan sauna hingga membuat fikiran lebih damai.

3. Sauna Pants

Bagi mereka yang ingin menumpukan pengecilan dibahagian perut, punggung dan peha sahaja, sauna pants adalah pilihan yang tepat.

Sauna Pants membantu anda menyingkirkan lemak melalui perpeluhan, menurunkan berat badan, menghilangkan selulit, dan melegakan sakit-sakit otot. Selain itu ia juga dapat membantu untuk menyingkirkan toksin dari badan.

Testimoni 1 - Pn Azlina, Gombak

Sebenarnya saya gila buat sauna kat spa since lepas beranak..masa tu bulan 9 = 80kg ( baby dah 3 bulan umurnya..saya tetap nampak mcm pegnen lg masa ni..tensen je )...bulan 12 = 68 kg tapi dah habis beribu kat spa.tak larat dah..saya stoplah...tp nak turun berat lg...so..terpikat dgn sauna nazcon..terus jadi dealer awal tahun ni...start bersauna sendiri...

hujung bulan 1 = 65kg
hujung bulan 2 = 60kg
hujung bulan 3 = 56kg

..ingat nak turun lagi ni..jadi 50kg..tapi ikut pelan pemakanan..minum air byk...saya guna sekali Slimming Pakej tu, kemudian guna sauna pants untuk kecikkan paha dgn perut...berkesan kak zahida!! tapi saya selang seli hari guna sauna dan sauna pants...saya buat jadual saya sendiri..bila saya makan apa2 pun saya masuk dalam diari supaya tak terbabas makan...Saya ukur lilit badan saya sebelum dan selepas sauna...pastu timbang guna digital weight yang ada ukuran peratus lemak dan air tu...gerenti kurang setiap kali lepas sauna..rekod penurunan berat semua saya masukkan dalam diari...kulit muka pun licin sedangkan dah dekat setahun tak pergi facial..dulu..kalau tak gi facial sebulan sekali...muka saya gerenti masalah..sekarang..baju kebaya tahun 2000 dulu..saya dah boleh pakai balik...bayangkan baju nikah saya pun saya pakai dah longgar..masa nikah dulu berat pun 60 lebih...maknanya lebih kurus dari dulu..tapi husband cakap now masih montok lagi...hehehe

Testimoni 2 - Pn Nurhaida, Puchong

Jom sihat dgn bersauna...!! Nasib baik ade yg forwardkan gambar bj pink ni kat sy...klu x, smpi skg pun masih x sedar yg diri ni trsgtla gemokk...huhu...start sauna on Jan 2010...Alhamdulillah, brat smakin mnrun dr 77kg to 67 kg now...13 kg lg harusku buang..!!

Belian Melalui Kad Kredit Klik Di Sini

© 2014 Produk Sauna Di Rumah. Dikuasakan oleh Mininiaga